FOLLOW US

SCROLL

Naslov

Podnaslov

Costadoro kafa nije samo kafa.
Costadoro kafa su i ljudi koji je prave.


Priču o Costadoro kafi započinje Oreste Beccuti koji je od malog, porodičnog kafea stvorio lidera u prženju kafe u više od 40 zemalja širom sveta.

Poznatiji kao "majstori kafe kulture" Costadoro tvorci započinju svoj put u zemljama porekla u kojima se nabavljaju najbolja zrna. Zrna se pažljivo biraju i čiste, a zatim prelaze u proces prženja.

Costadoro je prva kompanija koja koristi optički sorter zrna Sortex 3 + 1BL na prženoj kafi. Zahvaljujući njemu, odbacuju se zrna sa neodgovarajućim komponentama u okvirima boje, oblika i veličine.

Sto trideset godina duga tradicija ispunjena ljubavlju prema napitku i strašću prema proizvodnji učinili su Costadoro vodećim predstavnikom italijanske tradicije uživanja u kafi i sinonimom za izvrsnost.

Potragu za savršenom kafom započinje Costadoro u Torinu krajem XIX veka, a nastavljamo je u The Ostrich Bird lokalu u Beogradu, 2020. godine.

Za ljubitelje italijanske kafe The Ostrich Bird izdvaja Costadoro Espresso (mešavina kafe iz Brazila, Hondurasa, Gvatemale i Indije) sačinjene od Arabike (90%) i Robusta (10%). Za potpuni osećaj Arabike, u našoj ponudi je vrhunski blend Costadoro Respecto (mešavina 100% organske Arabike sa "Fairtrade" farmi iz Nikaragve, Meksika i Kolumbije). Ovaj autentičan blend je dobitnika zlatne medalje na Međunarodnoj degustaciji kafe u Tokiju.